NÉZŐI INFORMÁCIÓ

Időterv és programok

A WHB Győr Rally időterve

2023. 09. 08. – péntek

ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Rajtdobogó 19:10 18:10 17:10
 

2023. 09. 09. – szombat

ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Szervizpark (15 perc) 7:13 9:38
Csesznek / 1 8:43 10:56
Olaszfalu-Tés / 1 9:16 11:29
Tímárpuszta-Nagyveleg / 1 9:59 12:12
Szervizpark (30 perc) 11:54 14:07
Csesznek / 2 13:27 15:40
Olaszfalu-Tés / 2 14:00 16:13
Tímárpuszta-Nagyveleg / 2 14:43 16:56
Szervizpark (45 perc) 16:08
ORB3 Céldobogó 18:11
 

2023. 09. 10. – vasárnap

  ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Szervizpark (15 perc) 8:40 10:48
Tényő- Ravazd / 1 9:33 11:41
Rábaring kör jellegű / 1 10:16 12:24
Győr belváros 11:14 13:22
Szervizpark (60 perc) 12:09 14:17
Tényő-Ravazd / 2 13:47 15:55
Rábaring kör jellegű / 2 – POWER STAGE 14:30 16:38
Céldobogó 15:10 17:18
Showtime és Junior versenyzők

A WHB Győr Rally alkalmával a 2023. szeptember 10-én várhatóan 11:14-15:45 között zajló belvárosi gyorsasági szakasz előtt és után a közönség megtekintheti a Showtime műsorszámot és a Junior versenyzők felfutását. A Showtime egy különleges műsorszám a WHB Győr Rally programjában, amely során a résztvevőknek lehetőségük nyílik teljesíteni a belvárosi gyorsasági szakaszt.  

E programelem célja, hogy olyan versenyautók és pilótáik is színesíthessék a műsort, akik a versenyre nem neveznek, de részvételükkel különleges élményt nyújtanak a nézőknek.

Tervezett időpontok

Juniorok délelőtt 09:44-09:59
Showtime délelőtt 09:59-10:29
Showtime délután 15:45-16:15
Juniorok délután 16:15-16:30

 

Győr belvárosi programok - 2023. szeptember 10.

Hédervári út és P5 Parkoló

Széchenyi Egyetem – pályaorientáció

A kitelepülés keretében a kollégáink tájékoztatást nyújtanak arról, hogy milyen képzések érhetők el a Széchenyi István Egyetemen. Az érdeklődők információt szerezhetnek azzal kapcsolatban is, hogy milyen eljárás során és feltételekkel lehet megkezdeni a tanulmányokat az intézményben. A résztvevők egyetemi kerettel ellátott fényképet tudnak készíteni, melyet haza is vihetnek. 

Járműipari Kutatóközpont 

A Járműipari Kutatóközpont (JKK) a győri Széchenyi István Egyetem önálló kompetenciaközpontja. A kutatási irányok főként olyan szakmai területeket fognak át, mint az elektromobilitás, az on-board és közlekedési infrastruktúrába integrált önvezető járműirányítási rendszerek, telekommunikációs rendszerek, gépi tanulás, környezetérzékelés, robotika, járműszimuláció, intelligens közlekedési rendszerek. A Járműipari Kutatóközponton belül öt szakmai kompetenciaközpont működik együtt a közös kutatási célok elérése érdekében. Ezek között szerepel az Autonóm Közlekedési Rendszerek Központ, az e-Mobilitás Központ, az Ipar 4.0-Mobil Robotika Központ, a JKK-ZalaZONE Járműipari Tesztközpont, és a Mesterséges Intelligencia Központ.

Digitális Fejlesztési Központ

A Digitális Fejlesztési Központ a digitális transzformációt és az 5G technológia bevezetését érintő K+F+I, illetve oktatás, képzés trendformáló hazai szereplője. Projektportfóliójában kiemelt szerepet kapnak a dróntechnológai, méréstechnikai, adatbiztonsággal kapcsolatos fejlesztések.  A Központ általános digitalizációs és 5G-fejlesztési tevékenységei az egészségügy, a biztonságtechnika, a mobilitás, a smart mezőgazdaság, az Ipar 4.0 különböző területeire kiterjednek. A Digitális Fejlesztési Központ célja az 5G hálózatok interdiszciplináris iparági terjedésének, felhasználásának elősegítése az egyetemi távközlési és informatikai tudásbázisra építve, együttműködésben külső szakértőkkel és hazai, illetve nemzetközi IKT vállalkozásokkal.  

ART

Az Arrabona Racing Team 2014-ben alakult, Formula Student hallgatói versenyeken vesznek részt. Az első évükben az orosz versenyen a dobogó legfelső fokára álltak. 2016-tól a SZEngine csapatával közösen fejlesztik a versenyautókat, mely egy egyedülálló kapcsolat a Formula Student világában. 2019-ben a Formula Student East versenyen 3. helyezést értek el, majd 2022-ben a három legrangosabb európai versenyen, a Formula Student Austria valamint Germany versenyeken 2. helyezést, a Formula Student East versenyen 3. helyezést értek el. Jelenleg a világranglista 30. helyén állnak, ezzel Magyarország legsikeresebb csapata a belsőégésű kategóriában.

SZEngine

A SZEngine 2008-ban alakult, Formula Student versenyautóhoz optimalizált erőforrás fejlesztésével foglalkoznak. 2016-tól az Arrabona Racing Teammel szorosan együttműködve dolgoznak, és közösen nagyszerű sikereket értek el. 2019-ben, valamint 2022-ben összesen 5 dobogós helyezést szereztek az energiahatékonysági versenyszámban. Rendelkeznek saját fejlesztésű motorfékpaddal, ahol megfelelő körülmények között tudják az erőforrást fejleszteni, valamint fejlesztés alatt van egy hibrid hajtáslánc is.

SZEnergy

A SZEnergy 2005-ben alakult, és a Shell Eco-marathon szériában indulnak. 2009 óta versenyeznek egyedi fejlesztésű elektromos hajtással ellátott versenyautóval. 2018-ig az autó napelemes, és akkumulátor üzemben is tudott menni, és cél volt a legjobb energiamérleg elérése. 2019 óta az Urban Concept kategóriában versenyeznek SZEmission nevű autójukkal. 2022-ben és 2023-ban is világrekorddal nyerték a Shell Eco-marathon energiahatékonysági versenyét, 291 km/kWh fogyasztással. Ezzel párhuzamosan az önvezető kategóriában is versenyeztek, ahol a 2022-es 2. hely után 2023-ban már a dobogó legfelső fokára tudtak állni.

SZEnavis

2012 óta vesznek részt betonkenu építő versenyeken, melyeken fontos szerepet játszanak az innovatív technológiai megoldások, valamint a csapat fizikális tudása. A kenu tervezése során a hallgatók fejlesztik szakmai tudásukat, valamint a problémamegoldó képességüket is. Az elmúlt 11 évben háromszor nyertek versenyt, valamint többször végeztek dobogós helyen.

E-Sport

A SZESE E-sport szakosztálya, valamint az Egyetem JKK és DDC kompetenciaközpontja szervezésében egy egyedileg kialakított szimulátoros kamion várja az érdeklődőket, ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz a szimulátorok kipróbálására, megmérettethetik magukat különböző versenypályákon, különféle versenyautókkal.

Gokart

A Széchenyi Egyetem és az E-kart Ring jóvoltából lehetőség nyílik elektromos meghajtású bérgokartok kipróbálására. A könyvtár előtti útszakaszon mobil pálya épül fel, melyen minden 6-14 éves kor közötti gyermek biztonságosan ki tudja próbálni, hogy milyen a versenypályán lenni, milyen adrenalint ad versenyzés. Ehhez nem szükséges mást tenni, mint felkeresni a gokartpálya pultját, ahol regisztráció után néhány perces turnusokban lesz lehetőség kipróbálni a gokartokat. 

Széchenyi Motorsport

SZESE gokart szakág

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete a tavaszi közgyűlésén megalapította a Motorsport szakosztályt, ezen belül a Gokart szakágat. Ezzel célunk, hogy tömegsport szintjén népszerűsítjük a motorsportot, valamint a fiatalok elé egy életpályamodellt állíthassunk, mely segítségével saját fejlődési pályát követve juthat el a tömegsportból a professzionális sportba, vagy a motorsport olyan területeire, mely a műszaki fejlesztést, vagy a versenyzők fejlesztésével, képzésével foglalkozik.

BikeBálint

A rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz találkozni Kovács Bálinttal, a Széchenyi Egyetem hallgatójával, a Hungarian Motorsport Academy tagjával, aki az idei szezonban részt vesz az IDM német gyorsasági motoros bajnokságon, valamint az EWC hosszútávú gyorsasági motoros világbajnokságon.

Quatic

Az érdeklődők találkozhatnak a Széchenyi Egyetem spin-off cégével, a Quatic Technologies Kft-vel. A Quatic Technologies Kft. elektromos motorok meghajtásához, méréséhez és elemzéséhez kínál termékeket és fejleszt megoldásokat, egyedi igényeknek alapján. Portfóliónkba egyaránt beletartozik a kisszériás prototípusfejlesztés vagy kész termék is. A Quatic technologies Kft. 2021-ben a győri Széchenyi Egyetem spin-off cégeként kezdte meg működését. Az egyetemen gyűjtött közel évtizedes villamos motor fejlesztési tudásra alapozunk.

WHB családi nézői pont

A családosokat a WHB biztonságos nézői ponttal várja vasárnap Győr bevárosában. A Mobilis mellett kijelölt területről jól követhető a belvárosi gyorsasági szakasz és játszótér is szórakoztatja a legkisebbeket.

Metabond terasz – P1 parkolószint

Veteránautó kiállítás

Vasárnap a P1 parkolóban a közel 100 éves Győri Automobil és Motor Club által szervezett kiállításon veterán járműveket csodálhatnak a nézők. A WHB Győr Rallyhoz illően, sportos járművek alkotják a bemutató gerincét.

Dunakapu tér

DRX Sport autókiállítás

Vasárnap a DRX Sport csapata különleges sportautók kiállításával várja a WHB Győr Rallyra látogatókat. A nézők a Dunakapu téren testközelből csodálhatják meg a rendkívüli járműveket.

Hungarian Police Rallye Team közlekedésbiztonsági park

A versenyközpont mellett kialakított közlekedésbiztonsági park minden korosztály számára játékos, szórakoztató lehetőséget kínál a tanulásra és az ismeretek megújítására a közlekedés témakörében. A kicsik és nagyok a Hungarian Police Rallye Team instruktorainak közreműködésével közlekedhetnek gokarttal, rollerrel vagy akár saját közlekedési eszközeikkel, táblák, jelzőlámpák között, közlekedési szituációkat szemléltető helyzetekben.

HUMDA

Vasárnap a belvárosi gyorsasági szakasz által is érintett Dunakapu téren a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Road Safety közlekedésbiztonsági parkját is kipróbálhatják a nézők. A parkban a gyermekek különböző járművek segítségével sajátíthatják el a biztonságos közlekedés alapjait.

A programokon való részvétel ingyenes. A helyszín- és programváltozás jogát fenntartjuk!

Szombati gyorsasági szakaszok

WHB Győr Rally 2023 - Csesznek gyorsasági

Csesznek

Hossza: 10,05 km
Tervezett zárási időpont: 5:45
GY1 – 1. autó rajtja: 8:43
GY4 – 1. autó rajtja: 13:27

A szakasz leírása

30 év után tér vissza a rally körforgásába a Cseszneki vár tövében fekvő versenypálya. A jó minőségű széles kétsávos út első része szerpentines jellegű, technikásabb szakasz, amely a vége felé tempósabb kanyarokra vált.

A nézők Cseszneken a faluból közelíthetik meg a gyorsaságit, az aluljárónál egy lépcsőn át érhetik el a szakaszt. A másik lehetőség a Csesznekről induló aszfaltos út, amely a gézaházi elágazó előtt éri el a gyorsasági nyomvonalát. Az elágazó előtti rész a pálya technikásabb szakasza, utána következnek a tempósabb kanyarok.

Nézői pontok
Felnőtt belépődíj: 3.000 Ft
Jegyvásárlás a rajtnál: 47.365290, 17.874835
Jegyvásárlás és nézői pont: 47.354012, 17.873784
Jegyvásárlás a gyorsaságinál: 47.33892, 17.8862
Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a 82. sz. főút bakonyszentkirályi elágazó – Kardosrét közötti útszakasz 2023. szeptember 9-én 05:45 és 18:00 közötti időszakban autóverseny miatt, a közút kezelőjének engedélyével le lesz zárva.

A verseny időtartama alatt a lakosság járműmozgása a verseny szünetében lehetséges, előreláthatólag 11:45 és 12:45 között.

Kérjük, ezügyben egyeztessen a verseny személyzetével! A készenléti szolgálatok megkülönböztető jelzéssel érkező járműveit a verseny biztonságos megállítása után beengedjük.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve tisztelettel:

a szervezőbizottság

 

WHB Győr Rally 2023 - Olaszfalu-Tés gyorsasági

Olaszfalu-Tés

Hossza: 11,70 km
Tervezett zárási időpont: 6:15
GY2 – 1. autó rajtja: 9:16
GY5 – 1. autó rajtja: 14:00

A szakasz leírása

A kétezres évek elején még dobálós gyorsaságiként ismerték ezt a szakaszt azok, akik több mint húsz évvel ezelőtt még versenyeztek rajta. Két évvel ezelőtt az utat újraaszfaltozták, így ma már teljes hosszában jó minőségű ez a szakasz. A tempós első rész után Alsóperétől az erdőben halad az út, itt már felhordásokra és nehezebb részekre kell számítaniuk a párosoknak. A bakonynánai jobbost követően élesebb kanyarok következnek, majd kisimul az út és nő a tempó, aztán ismét technikás részhez érnek a versenyzők, a pálya végét pedig újra egy gyors szakasz zárja, ahová további lassítók kerültek.

A nézők a három település közelében figyelhetik a versenyt, a többi rész nézők elől elzárt, kérjük a szurkolókat, hogy ide ne menjenek be!

Nézői pontok
Felnőtt belépődíj: 3.000 Ft
Jegyvásárlás (rajt): 47.240697, 17.914336
1-es nézői pont: 47.24437, 17.92854
2-es nézői pont: 47.27056, 17.97066
Jegyvásárlás (2-es nézői pont): 47.27609, 17.97298
3-as nézői pont: 47.255814, 18.023286
Jegyvásárlás (3-as nézői pont): 47.2564, 18.02703
Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Olaszfalu – Tés közötti útszakasz 2023. szeptember 9-én 06:15 és 18:30 közötti időszakban autóverseny miatt az út kezelőjének engedélyével le lesz zárva

Olaszfalun a Váci Mihály utca és Csokonai Vitéz Mihály utca kereszteződésében, Bakonynánán az Alkotmány utca és Petőfi Sándor utca kereszteződésében, Tésen a Petőfi Sándor utca és Dózsa György utca kereszteződésében.

A helyi lakosok gyalogos- és gépjármű közlekedése a lezárt területen belüli állandó lakóhelyre vagy tartózkodási helyre vonatkozó lakcímkártya felmutatásával, fokozott óvatossággal folyamatosan biztosított.

Felsőpere és Alsópere megközelítésére a verseny szünetében lesz lehetőség, előreláthatólag 12:15 és 13:15 között.

Kérjük, ezügyben egyeztessen a verseny személyzetével! A készenléti szolgálatok megkülönböztető jelzéssel érkező járműveit a verseny biztonságos megállítása után beengedjük.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve tisztelettel:

a szervezőbizottság

WHB Győr Rally 2023 - Nagyveleg gyorsasági

Nagyveleg

Hossza: 9,40 km
Tervezett zárási időpont: 7:00
GY3 – 1. autó rajtja: 9:59
GY6 – 1. autó rajtja: 14:43

A szakasz leírása

A Székesfehérvár Rallykról és a Vértes Rallykról ismert klasszikus gyorsasági szakasz. A keskeny, egysávos úton gyorsan kezdenek a versenyzők, majd Nagyveleg település előtt technikásabb kanyarokhoz érkeznek. A fehér aszfalt tapadása esőben drasztikusan lecsökken, erre ügyelniük kell a párosoknak. Nagyveleg után kiszélesedik az út, az aszfalt is néhány éves, és a kanyarok is kisimulnak, így ezen a szakaszon komoly tempóra lehet számítani.

A nézői pontok többsége Nagyvelegen van, ezek a verseny közben nem elérhetők, így erre a részre azoknak a szurkolóknak érdemes ellátogatni, akik végig akarják nézni mindegyik mezőnyt.

Nézői pontok
Felnőtt belépődíj: 3.000 Ft
Jegyvásárlás a rajtnál: 47.322251, 18.122441
1-es nézői pont: 47.353431, 18.103074
2-es nézői pont: 47.354330, 18.108368
3-as nézői pont: 47.36076, 18.10912
4-es nézői pont: 47.355398, 18.152444
Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Bakonycsernye, Móri út és Tímárpuszta közötti útszakasz 2023. szeptember 09-én 07:00 és 19:00 közötti időszakban autóverseny miatt az út kezelőjének engedélyével le lesz zárva.

A verseny időtartama alatt a lakosság járműmozgása a verseny szünetében lehetséges, előreláthatólag 13:00 és 14:00 között.

Kérjük, ezügyben egyeztessen a verseny személyzetével! A készenléti szolgálatok megkülönböztető jelzéssel érkező járműveit a verseny biztonságos megállítása után beengedjük.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve tisztelettel:

a szervezőbizottság

A külső gyorsasági szakaszokra a belépés egyszeri, 3.000 Ft-os belépőjegy helyszíni megvásárlásával lehetséges. A belépés 0-12 éves kor között ingyenes. A belvárosi gyorsasági szakasz és a szervizpark látogatása ingyenes. 

vasárnapi gyorsasági szakaszok

WHB Győr Rally 2023 - Tényő-Ravazd gyorsasági

Tényő-Ravazd

Hossza: 14,50 km
Tervezett zárási időpont: 6:30
GY7 – 1. autó rajtja: 9:33
GY10 – 1. autó rajtja: 13:47

A szakasz leírása

A keskeny erdészeti úton ezen a nyomvonalon az elmúlt húsz évben nem rendeztek fontosabb rallyversenyt. Dobálós szakaszok és a rizikós kanyarok nehezítik ezt a pályát. Felhordásra inkább az első részen lehet számítani.

A nézői pontok többsége gyalogosan közelíthető meg. Kivétel a sokorói elágazó, ahová verseny közben is be lehet jutni autóval. A gyorsasági többi része nézők elől elzárt terület.

Nézői pontok
Felnőtt belépődíj: 3.000 Ft
Jegyvásárlás a rajtnál: 47.554540, 17.649382
Nézői pont: 47.49482, 17.71362
Jegyvásárlás a nézői pontnál: 47.492753, 17.715726
VIP & Média parkoló: 47.506516, 17.747116
Jegyvásárlás a célnál: 47.510079, 17.751379
Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tényő-Ravazd közötti útszakasz 2023. szeptember 10-én a 06:30 és 18:00 közötti időszakban autóverseny miatt az út kezelőjének engedélyével le lesz zárva Tényőn az Árpád utca 88 sz. előtt, Ravazdon az autóbusz-fordulónál.

A helyi lakosok gyalogos- és gépjármű közlekedése a lezárt területen belüli állandó lakóhelyre vagy tartózkodási helyre vonatkozó lakcímkártya felmutatásával, fokozott óvatossággal, folyamatosan biztosított. A készenléti szolgálatok megkülönböztető jelzéssel érkező járműveit a verseny biztonságos megállítása után beengedjük.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve tisztelettel:

a szervezőbizottság

WHB Győr Rally 2023 - Rábaring gyorsasági

Rábaring

Hossza: 20,40 km
Tervezett zárási időpont: 7:15
GY8 – 1. autó rajtja: 10:16
GY11 Power Stage – 1. autó rajtja: 14:30

A szakasz leírása

A nézők számára a legkényelmesebb gyorsasági szakasz, több parkolóval, büfékkel. A belső területek csak a verseny előtt elérhetők, a külső részeken szabadon lehet mozogni.

A körgyorsaságin többször is láthatók a versenyzők, az élményt pedig az ugratók, az ikonikus döntött kanyar és a változatos útfelületek garantálják.

Versenyzői szempontból jó hír, hogy a gumikat extrém módon megterhelő, érdes szakasz a versenyen és a teszten sem szerepel a nyomvonalban, így a gumikopás miatt nem kell aggódni.

Nézői pontok
Felnőtt belépődíj: 3.000 Ft
Szolgáltatás: büfé, WC
Jegyvásárlás: 47.55811, 17.7004
Parkoló 1: 47.54186, 17.69974
VIP & Média parkoló 47.54232, 17.69909
Parkoló 2: 47.543125, 17.699307
Parkoló 3: 47.54347, 17.69782
Parkoló 4: 47.54056, 17.69925
1-es nézői pont: 47.544863, 17.697289
2-es nézői pont: 47.54207, 17.69691
3-as nézői pont: 47.538264, 17.697749
4-es nézői pont: 47.534119, 17.700055
5-ös nézői pont: 47.542302, 17.698397
6-os nézői pont: 47.53582, 17.70265
7-es nézői pont: 47.54025, 17.69979
8-as nézői pont: 47.53184, 17.70257
9-es nézői pont: 47.53732, 17.70282
Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Écs, Öreghegy autóbusz–forduló és a Rábaring közötti útszakasz 2023. szeptember 10-én 07:15 óra és 17:15 óra közötti időszakban autóverseny miatt az út kezelőjének engedélyével le lesz zárva.

A helyi lakosok gyalogos- és gépjármű közlekedése a lezárt területen belüli állandó lakóhelyre vagy tartózkodási helyre vonatkozó lakcímkártya felmutatásával, fokozott óvatossággal, folyamatosan biztosított. A készenléti szolgálatok megkülönböztető jelzéssel érkező járműveit beengedjük.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve tisztelettel:

a szervezőbizottság

WHB Győr Rally 2023 - Belvárosi gyorsasági lezárásokkal

Győr belváros

Hossza: 5,05 km
Tervezett zárási időpont: 7:00
Showtime időpontok: hamarosan
GY9 – 1. autó rajtja:
11:14

A szakasz leírása

A korábbi belvárosi gyorsaságikhoz képest ez a szakasz nem csak a nézőkre fókuszál, a tempósabb részek, az izgalmas kanyarok és a körforgalmak a versenyzők számára is élvezetessé teszik. A látvány a versenyautókból is különleges, Győr belvárosa, a rakpart és a híd mellett a rengeteg néző teszi a WHB Győr Rally egyik fénypontjává ezt a szakaszt.

A biztonságos nézői pontok, a családok számára kialakított, játszótérrel is felszerelt terület, a számtalan kiegészítő program pedig azok számára is vonzó programmá teszik a rallyt, akik csak most ismerkednek a sportággal. A szakasz természetesen jól megközelíthető, és a szervizpark is gyorsan elérhető. 

Nézői pontok
Belépődíj a nézői pontokra: ingyenes
Szolgáltatás: büfé, WC
Egyetem nézői pont: 47.69249, 17.62786
2-es nézői pont: 47.69332, 17.62557
WHB családi nézői pont 47.69476, 17.62486
4-es nézői pont: 47.69461, 17.63028
Metabond nézői pont: 47.69439, 17.62952
Egyetemi programok: 47.69341, 17.62906
Dunakapu tér nézői pont és programok: 47.690465, 17.633857
Áteresztési pont: 47.69269, 17.62765
WHB terasz: 47.69528, 17.62565
WHB terasz VIP parkoló: 47.695926, 17.625972
Metabond terasz és veteránautó kiállítás: 47.69246, 17.62698
Metabond terasz VIP parkoló:
Szervizpark nézői bejárat: 47.69492, 17.66124
Lakossági tájékoztatás

Gyalogos közlekedés

A WHB Győr Rally belvárosi gyorsasági szakaszán a résztvevők 2023. szeptember 10-én várhatóan 10 órától rajtolnak, ennek előkészítése és lebonyolítása érdekében Győr belvárosában 2023. szeptember 10-én 7 órától 18 óráig forgalomkorlátások lépnek életbe. A korlátozások a gyalogos és az autós-, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Gyalogosan a Széchenyi István Egyetem campusát az Egyetem térnél kialakított áteresztési ponton keresztül lehet majd megközelíteni és elhagyni.

A pálya nyomvonala a Jedlik Ányos híd, az Egyetem tér, a Vásárhelyi Pál utca, a Deák Ferenc sétány, a Hédervári út, a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér, a Kossuth híd, a Móricz Zsigmond alsórakpart (és parkolója), a Móricz Zsigmond rakpart és az Új-Kapu utca térképen megjelölt szakaszait érinti. A pálya nyomvonala által érintett útszakaszokon a lakosság gyalogos közlekedése 9 óra előtt és előreláthatólag 16:30 után lehetséges. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművek a verseny biztonságos leállítása után tudnak belépni az érintett területekre.

A Szövetség utca felől a Dunakapu tér felé a gyalogos közlekedés a verseny teljes időtartama alatt zavartalanul lehetséges a Westy hajó felöli (páros házszámú) oldalon. A Hédervári úti Tesco Expressz gyalogos megközelítése biztosított. A Kálóczy tér gyalogos megközelítése a Jedlik híd irányából gyalogosan lehetséges. A Püspökerdő gyalogos megközelítése az Aranypart II szabadstrand felől biztosított.

Parkolók kiürítése

A lezárások által érintett területeken 2023. szeptember 10-én 06:45-ig és 18:00-tól van lehetőség gépjármű közlekedésre. A rendezőbizottság kéri a tisztelt lakosságot 2023. szeptember 10-én legkésőbb 06:30-ig az érintett területekről a parkoló autókat távolítsák el és figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat. 07:00-tól a területen hagyott járműveket elszállítják, az elszállított autók tárolása az egyetemi edzőcsarnok előtti parkolóban (P5) történik.

Az ETO Park Élményközpont korlátozások nélkül üzemel. A rendezők 2023. szeptember 6. 12:00 után a parkolót kiürítik, az ott hagyott járműveket átszállítják a Jégcsarnok parkolójába. A WHB Győr Rally szervizparkjának kialakítása után a parkolás korlátozottan lehetséges.

A Városháza tér környékén forgalmi rend változás várható 2023. szeptember 8-10. között. A hétvége folyamán megnövekedett autós forgalom várható, kérjük a közlekedők türelmét, megértését és fokozott figyelmét.

Üzletek megközelítése

A pálya nyomvonalán lévő üzletek nyitvatartása zavartalanul lehetséges, amennyiben a terület gyalogos forgalom által megközelíthető. A lezárások által érintett üzletek gyalogosan 2023. szeptember 10-én 9 óráig és 18 óra után érhetők el. 

A külső gyorsasági szakaszokra a belépés egyszeri, 3.000 Ft-os belépőjegy helyszíni megvásárlásával lehetséges. A belépés 0-12 éves kor között ingyenes. A belvárosi gyorsasági szakasz és a szervizpark látogatása ingyenes. 

Áttekintő térképek

WHB Győr Rally 2023 - szombati áttekintő térkép

Szombat

Az alábbi gyorsasági szakaszokat a versenyzők egymás után teljesítik. 

GY1: Csesznek
GY2: Olaszfalu-Tés
GY3: Nagyveleg

GY4: Csesznek
GY5: Olaszfalu-Tés
GY6: Nagyveleg

WHB Győr Rally 2023 - vasárnapi áttekintő térkép

Vasárnap

Az alábbi gyorsasági szakaszokat a versenyzők egymás után teljesítik.

GY7: Tényő-Ravazd
GY8: Rábaring
GY9: Győr belváros

GY10: Tényő-Ravazd
GY11: Rábaring Power Stage

Biztonsági tájékoztató

Tekintse meg a tájékoztatónkat, hogy a rally-élmény ne csak emlékezetes, de biztonságos is legyen!

Hírek

2024-ben visszatér a nagy sikerű Győr Rally

2024-ben visszatér a nagy sikerű Győr Rally

A tavalyi sikeres lebonyolítás után az idén visszatér a WHB Győr Rally, amelyet 2024-ben a TRP Hungary rendez Győr Megyei Jogú Város és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével.