WHB Győr Rally néven zajlik 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei ötödik fordulója. Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, 100%-ban magyar tulajdonú, piacvezető építőipari vállalkozása névadó főtámogatóként, a belvárosi gyorsasági szakasz családi nézőpontjának névadójaként, valamint az ETO Park Élményközpont és az ETO Park Hotel közreműködésével segíti a verseny megrendezését.    

Tökéletes helyszínen, az ETO Park Élményközpontnál lesz a WHB Győr Rally szervizparkja, miután a WHB Group a rendezvény névadó főtámogatója lett. A 2023. szeptember 8-10. között zajló versenyen a WHB Group a belvárosi gyorsasági szakasz családi nézői pontjának névadó partnere is lesz, valamint a lebonyolításban a cégcsoporthoz tartozó ETO Park Élményközpont és az ETO Park Hotel is közreműködik.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. Győrben is rendelkezik fiókteleppel, de országszerte végez kivitelezéseket az építőipar minden szegmensében, a műemlékek felújításától kezdve, az ipari, kereskedelmi és logisztikai létesítményeken át a sport-, oktatási-, és egészségügyi létesítményekig.

Számos olyan, a budapesti városképet meghatározó épületet és nagyléptékű vidéki fejlesztést jegyez, melyek sorra gyűjtötték be a rangos szakmai elismeréseket. A cégcsoport az ipari épületek mellett egészségügyi-, és oktatási intézmények, irodaházak, luxusszállodák, fürdők és sportlétesítmények, valamint ikonikus műemléképületek építési és rekonstrukciós munkáival alkot maradandót a jelen és a jövő számára.

„A WHB Győr Rally névadó szponzorként történő támogatása számomra több szempontból is fontos. Egyrészt az autó- motorsport egyike a legnépszerűbb sportágaknak és azt gondolom, hogy a sportág magyarországi képviselőinek is meg van a tehetsége és a tudása ahhoz, hogy megállják a helyüket a nemzetközi versenyeken, különösen, ha minőségi hazai versenyek kerülhetnek megrendezésre a támogatások jóvoltából” – nyilatkozta Paár Attila, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. tulajdonosa.

„Másrész pedig tősgyökeres győriként és szülővárosom díszpolgáraként különösen fontos, hogy minden olyan ügy és esemény mellé odaálljak, ami öregbíti a város hírnevét. Remélem, hogy ezzel az eseménnyel hagyományt teremtünk és Győr ezentúl nem csak a magyarországi és közép-európai autógyártás egyik fontos központjaként lesz számon tartva, hanem a hazai autó- motorsport képzeletbeli térképére is felkerül csupa nagybetűvel, hogy elmondhassuk, ezen a területen is Maradandót alkottunk.”

Őry Tamás, a WHB Győr Rally társpromóteri feladatait ellátó TRP Hungary ügyvezető igazgatója hozzátette: „A WHB Group tevékenységéhez hasonlóan mi is arra törekszünk, hogy maradandót alkossunk az autó-motorsportok terén, azzal az élménnyel és gazdasági előnyökkel, amelyeket egy ilyen rendezvény képes létrehozni. Hálásak vagyunk azért, hogy a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség, Győr önkormányzata és a Széchenyi István Egyetem együttműködése után egy olyan, az iparágában kiemelkedően sikeres vállalat is a rendezvény mellé állt, mint a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.”  

Látványos belvárosi szakasz is lesz

A WHB Győr Rally a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei ötödik fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, és a Historic-bajnokság résztvevői számára. A versenyhétvége 2023. szeptember 8-10. között zajlik, csütörtökön az adminisztratív átvétellel, ezután pályabejárással indul a program, majd péntek este rajtceremóniával kezdődik a verseny.

Szombaton és vasárnap a versenyzők különböző gyorsasági szakaszokat teljesítenek, köztük Győr belvárosában is, ahol a rendező egyebek mellett egy WHB Group családi nézői pontot is kijelöl. A belvárosban, valamint a külső gyorsasági szakaszok mentén kialakított nézői pontokról a versenyt ingyenesen lehet majd követni. 

A WHB Győr Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, a Gyorrally.hu-n, valamint a Rallycafe.hu-n.