A Barum Rallyn megszerzett Európa-bajnoki második helyezésük után először láthatják a szurkolók hazai pályán Csomós Miklóst és Bán Viktort a hétvégi WHB Győr Rallyn. A jó híreknek ezzel azonban még nincs vége, hiszen Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila is visszatér, ő Cseh Vilmosnak fog navigálni. 

„Nagyon szerettük volna meghálálni a magyar szurkolóknak azt a sok kitartást és szeretetet, amit az idei Rally Európa-bajnokságon kaptunk tőlük, ezért nagyon kemény munka folyt a háttérben, hogy rajthoz állhassunk a WHB Győr Rallyn. Hétfőn elhárult minden akadály, úgyhogy örömmel jelenthetjük be: Bán Viktorral ott leszünk” – kezdte Csomós Mixi, a HM Academy versenyzője.

„Az Eb második hely után nagy az elvárás velünk szemben, én is, a csapatunk is ugyanúgy készülünk, mintha Eb-futamra mennénk, és ugyanolyan keményen fogunk harcolni is.“

A WHB Győr Rally előtt az egyik legnagyobb kérdés Mixi navigátora volt, hiszen a nevezési listán is üres volt a második versenyző nevénak helye. A Róma Rally óta Bán Viktor olvassa az itinert Csomós Mixinek és az Eb szezonzáró Rally Hungaryn is együtt versenyeznek. Ezért már csak a felkészülés és összeszokás miatt is fontos volt, hogy együtt induljanak. Bán Viktor azonban már év elején megállapodott Cseh Vilmossal, hogy a WHB Győr Rallyn kzösen indulnak.

Cseh Vili nagyon jó barátom, és tudom, hogy milyen fontos neki a hazai versenye” – mondta Mixi. „Nem szerettem volna a terveit keresztülhúzni, és ha nem találtunk volna rá megoldást, akkor inkább én kerestem volna más navigátort. Ekkor merült fel, hogy ha már én kölcsönvettem Vili navigátorát, akkor ő kölcsönveszi az enyémet és Nagy Atival indulnak. 

Nagyon örülök, hogy Ati is igent mondott és a Kanári-szigeteki bukásunk után újra autóba ül. Hálás vagyok neki, hogy most is segített megoldást találni. Így tulajdonképpen két autóval is örömet tudunk okozni a szurkolóknak. Várunk mindenkit a hétvégén a WHB Győr Rallyn.“

A szurkolók nem csak Mixi rajthoz állásának, de Nagy Attila visszatérésének is örülhetnek.

„Először is szeretném megköszönni azt a rengeteg támogatást, amit a Kanári-szigetek óta kaptam a szurkolóktól” – mondta Nagy Attila. „Szükségem volt erre a pár hónapra, hogy mentálisan megerősödjek. Nem terveztem, hogy rajthoz állok a WHB Győr Rallyn, az élet hozta így, de egyre jobban örülök neki. 

Az nem volt kérdés, hogy Mixi és Bán Vitya jó párost alkottak a Róma, a Veszprém és a Barum Rallyn is, és az sem kérdés, hogy ezt az összeszokottságukat nem szabad megtörni a Rally Hungary előtt sem. Ezért is vállaltam el, hogy az engem helyettesítő Bán Vityát helyettesítem. Cseh Vilit nagyon kedvelem, tudom, hogy fontos neki a hazai versenye és örülök, hogy a Mixi csapatnak és neki is tudok segíteni. 

Hétfő délután dőlt el, hogy megyünk, és bevallom, egy kicsit izgulok. A Róma és a Barum Rallyn is én készítettem a csapat menetrendjének tervét, úgyhogy ebből nem estem ki, de a pályabejárás megtervezését már régen csináltam. Általában két héttel a verseny előtt már mindennel képben vagyok, most pedig még éppen csak átfutottam a kiírást. Rettenetesen zavar, hogy nem látom át úgy a versenyt, ahogy ilyenkorra szeretném. 

Ahogy Vilit ismerem, jó hangulatú hétvégénk lesz. Most még izgulok, de amint elrajtolunk szerintem rendben lesz minden. Remélem, a szurkolóknak is sikerül egy kis örömet szerezni.“