A WHB Győr Rally ORB3-as kategóriájának versenyét hat gyorsasági szakasz után a Péter Pál – Dudás István Márton páros nyerte Honda Civic-kel. A második helyen Lenkey Ákos és Drótos Cintia végzett Ladával, a harmadik Oberling Krisztián és Mitnyik János lett Suzukival.

Páros csatákkal telt az élmezőnyben az ORB3 versenynapja. Az élen Péter Pál és Lenkey Krisztán csatázott. A hondás páros négy gyorsasági után még vezetett, az utolsó előtti szakaszon viszont Lenkeyék álltak az élre 2.2 másodperces előnnyel. Az utolsó gyorsaságin ismét fordult a kocka, Péter Pálék hihetetlen tempóban mentek át a 9 kilométeres Nagyveleg gyorsaságin és ezzel megnyerték a versenyt. A harmadik helyért Oberling Krisztán és Tamás Gyula vívott hasonló csatát, itt a Suzukival versenyző duó volt a jobb, mindössze 2.3 másodperces előnnyel szerezték meg a harmadik helyet.

Frissítés: A Lenkey Ákos – Drótos Cintia párost a technikai ellenőrzés utn kizárták a versenyből. A döntés indoka: „A Technikai bizottság a Végellenőrzés során a versenyzőpáros jelenlétében endoszkópos vizsgálat során megállapította a versenyautó kipufogó rendszeréből a katalizátor hiányzott.”

Péter Pál (1. hely): Nagyon kemény volt, és a technikai sportba a technika a végén megint beleszólt. Valami elektronikai problémánk van, ugyanezt csinálta Egerben is az autó. Az utolsó előtti olaszfalui gyorsaságin így hátrányba kerültünk, a pálya közepén megállt, félre kellett állni, aztán újra működött. Ott elborult az agyam és szerintem életem eddigi legjobb pár kilométerét toltuk le. Aztán beálltunk a Power Stage-re, de még akkor is rakoncátlankodott az autó. Ott viszont mindent feltettem, és egy nagyon komoly időt jöttünk, 14 másodpercet adtunk a mezőnynek, ami ORB-ben is nagyon jó idő lett volna, úgyhogy erre nagyon büszkék vagyunk. Ezzel nyertünk, maximális pontot viszünk haza, mert a Power Stage maximális pontját is begyűjtöttük. A banokságban feljöttünk a második helyre, mert év elején is küzdöttünk a technikával. Az eredménynek nagyon örülünk, boldogan megyünk haza és Miskolcon támadunk.

Lenkey Ákos (2. hely): Nagyon nagyot csatáztunk, köszönöm is Pál Petiéknek, hogy az egész nap ilyen volt. nagyon örülünk ennek a kategória és abszolút második helynek, mert ez is várakozáson felüli eredmény. Büszkék vagyunk rá, nekünk egy győzelemmel is felér, mert egész nap a technikával küzdöttünk, és a kocsiba is szériamotor került erre a versenyre. Tetszett a verseny, jó volt a szervezés és a hangulat, talán csak az etapok voltak nekünk kicsit hosszúak. Az Olaszfalu – Tés gyorsasági nagyon tetszett, ott mind a kétszer nyertünk. A Nagyveleg szakasz is tetszett, de azt nagyon meg kellett tisztelni, mert ott lehetett bajt csinálni a csúszós fehér aszfalton. Vezetjük a bajnokságot, boldogok vagyunk!

Oberling Krisztián (3. hely): Nem számítottunk erre, az abszolút nyolcban akartunk benne lenni. A végére jól jött ki a lépés. Az elsőn kicsit bealudtunk, aztán Nagyveleg helyre tett, ott meglett a ritmus, és utána tudtunk végig jót autózni. A Suzuki jól működött, eddig kínlódtunk vele, de most rájöttünk a hibára és úgy megy, ahogy én szeretném. A kategóriánkban már verseny előtt is bajnokok voltunk, abszolútban nem is tudom hogy állunk. A verseny nagyon tetszett, a pályák is jók voltak. Két gyorsasági ismeretlen volt, viszont Velegen már 18 éve versenyzek, az meglátszott az időkön.

Tamás Gyula (4. hely): Ez volt életünk első Győr Rallyja. Az első körben picit jobban meghúztunk, ekkor hibáztunk is a kettes gyorson, aztán a harmadikat megpróbáltuk volna bosztani. Ezzel elment az abszolút harmadik hely, így kategóriánkban P12-ben elsők lettünk, abszolútban pedig a negyedikek. Elégedettek vagyunk, a cél az volt, hogy eljussunk a verseny végéig és pontokat gyűjtsünk, mert év végére ezekre nagy szükség van. Jól állunk a bajnokságban, a P12-t vezetjük, eddig abszolútban is harmadikak voltunk, fontos pontokat gyűjtöttünk itt Győrben.

foto: Sári Péter