Szeptember elején rendezik a Győr Rally versenyt, ami a HUMDA Országos Rally Bajnokság fordulójaként több évtizedes várakozás után Győrbe vonzza a sportág legjobbjait. A rendezvény iránt már most nagy az érdeklődés, az előkészületek promóciós felvételek készítésével folytatódtak, amelyhez helyi sportolók is csatlakoztak.    

A Városháza téren és az Olimpiai Sportparkban készültek a szeptember 8-10. között zajló Győr Rally promóciós felvételei. A HUMDA Országos Rally Bajnokság új helyszínét három győri kötődésű versenyző, Cseh Vilmos, Hídvégi Bence és Czézinger Kristóf képviselte a jellegzetes helyszíneken.

A verseny megrendezését március elején jelentette be dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és már most fokozott érdeklődés tapasztalható az Arrabona Rally Club és a Mitko Magyarország rendezésében, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével megvalósuló esemény iránt.

Három kategória, rutinos és fiatal versenyzők

A promóciós fotózáson Győr alpolgármestere, Radnóti Ákos is megtekintette az egyik versenyautót, ami a tervek szerint szintén rajthoz áll majd a Győr Rally alkalmával. Cseh Vilmos egy R5-ös kategóriájú Skoda Fabiát hozott, amivel 2022-ben a ZEG Rally Show értékelésében a 3. helyezett lett.

„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen lehetőség adódik, régen volt már itt verseny, de arra én nem emlékszem. Nagyon várjuk már, hogy megmutathassuk a helyi közönségnek, hogy mi ez a sport, amiben tevékenykedünk – nyilatkozta. – Nem lesz bennünk sok kilométer, ezért a realitások talaján kell maradni, de szeretnénk az első 10-ben menni.

A magyar rallysport új generációját képviseli a 15 éves Hídvégi Bence, aki egy R2-es Ford Fiestával versenyez. Egy évvel ezelőtt kezdte a pályafutását, a közeli Rábaringen tavaly junior 2. helyet szerzett az év végi értékelésben, idén pedig már a Győr Rally-ra készül.

„Nagyon örültünk, amikor meghallottuk, hogy lesz ez a verseny, én még nem láttam itt ilyen rendezvényt, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek. Szeretnék magamnak és a nézőknek is bizonyítani” – mondta.

A versenyzői és a rendezői oldalt egyaránt erősíti Czézinger Kristóf, aki Lada VFTS-sel versenyez, emellett a TRP Hungary rendezvényszervező munkatársa is. Szakmai feladatai miatt a Győr Rally alkalmával átadja a volánt édesapjának, aki előfutóként hajt majd a pályára, de rendezőként szintén kijut majd neki az adrenalinból.

„Volt egy merész gondolatom, hogy legyen a szülővárosomban és környékén egy verseny, helyi ismerősökkel ezt már régen terveztük, és ez szerencsére nyitott fülekre talált, ezáltal sikerült elhozni a HUMDA Országos Rally Bajnokság több kategóriáját is. Ahogy a polgármester úr is szokta mondani, szívügyünk Győr, ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Hatalmas élmény, hogy ennek a részese lehetek. Szeptember elején lesz a verseny, de már most gőzerővel dolgozunk, hogy remek futam legyen és minden tervünk meg tudjon valósulni, a versenyzők jó szájízzel térjenek haza, valamint a városlakókat és a rallyszerető nézőket is ki tudjuk szolgálni” – mondta.

A Győr Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n.