A kenőanyag-adalékok gyártása és forgalmazása terén Magyarországon és a környékbeli országokban is meghatározó piaci pozíciót betöltő Metabond is csatlakozik a WHB Győr Rally megrendezéséhez, amely a HUMDA Országos Rally Bajnokság egyik futama. A győri központú vállalat a rallysportban is jól ismert, a márka 25 éve támogat versenyzőket és csapatokat. 

Újabb rangos partner csatlakozik a 2023. szeptember 8-10. között zajló WHB Győr Rally megrendezéséhez: a magyar tulajdonú Metabond Magyarország Kft. hazánk és a környékbeli országok meghatározó szereplője a kenőanyag-adalékok gyártása és forgalmazása terén.  

A Metabond márka az 1996-1999-es rally bajnokságok névadó főtámogatójaként vonult be a köztudatba. Ettől kezdve számos rally autón szerepelt a Metabond matrica, melyet a tulajdonosok, versenyzők büszkén vállaltak, hiszen kiváló termékkel biztosították versenyautójuk megbízhatóságát, teljesítményét.

A Metabond az elmúlt 25 évben is aktívan jelen volt a rally világában, de leginkább nem versenyt, hanem versenyzőket támogatva, szponzorálva. 

„Nagy öröm volt számunka, mikor megtudtuk a hírt, hogy idén, bő három évtized után, újra Győrött rendeznek országos bajnoki futamot. A hazai pálya és a rally iránti szeretetünk egyértelművé tette, hogy szeretnénk újra teljes mellszélességgel támogatni ezt a fantasztikus sportágat, és sok év után újra első osztályú verseny támogatójaként a Győr Rallyt” – nyilatkozta Linczmayer János, a Metabond Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.   

„Győr nemcsak a telephelyünk, hanem az otthonunk.  A Metabond csapatot helyi kollégák alkotják, szinte egytől egyik tősgyökeres győri lakosok, akiknek fontos a város, ezért szeretnénk mi metabondosok is hozzájárulni Győr sikereihez. Együttműködésünket nem csak az idei évre tervezzük, szeretnénk a jövőben is egyre nagyobb mértékben részese lenni a Győr Rallynak: Egy – a rally világában – mindenki által ismert márka motorja dobogtatja a város szívét, mi pedig szeretnénk ennek a motornak a megfelelő kenését biztosítani!” – tette hozzá.

Az alig három hónap múlva zajló WHB Győr Rally megrendezését már most nagy érdeklődés övezi a közönség, a versenyzők, az együttműködő partnerek, köztük a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., Győr Megyei Jogú Város és a Széchenyi István Egyetem részéről is, valamint az üzleti szektor képviselői felől is.

Ennek bizonyítéka, hogy a névadó főszponzor, a WHB Group és az ETO Park után a Metabond is a rendezvény mellé állt. Őry Tamás, a társpromóteri feladatokat ellátó TRP Hungary ügyvezető igazgatója is üdvözölte a Metabond csatlakozását a győri rendezvényhez.

„Nagyon örülök, hogy a Metabond révén egy olyan márka szavazott bizalmat a kezdeményezésünknek, ami Győrhöz, az autós kultúrához és konkrétan a rallysporthoz is kötődik. Azon dolgozunk, hogy a WHB Győr Rally révén értékes üzleti platformot hozzunk létre a partnereinknek, valamint emlékezetes élményt nyújtsunk a közönségünknek és a versenyzőknek egyaránt. A támogatóink hozzájárulása tovább erősíti a munkánkat és hozzásegít minket ahhoz, hogy nagyszabású eseményt rendezhessünk” – mondta.

Folyamatos fejlesztések

A Metabond tartja a lépést a kenőanyag iparág dinamikus fejlődésével. Nemzetközi tekintélynek számító, elismert szakvegyész és akkreditált laboratórium bevonásával végzett fejlesztéseik által a termékeik hosszú távon csökkentik a motorok és a hajtóművek súrlódó alkatrészeinek kopását, üzemi zaját, valamint javítják a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

A márka első saját fejlesztésű terméke, a Metabond ECO 2012-ben jelent meg, és a kínálatuk többi eleme is csökkenti az energiafelhasználást, karbantartást, minimális környezeti terheléssel járnak és a berendezések élettartamának növelésével a fogyasztói társadalom által diktált pazarlást is mérséklik. Emellett – és ez a rally világában szintén fontos – teljesítmény növekedés érhető el a Metabond termékeinek használatával.

Hazánkban és a határon túl is sikeres márka

A több mint 30 éves múltra visszatekintő Metabond Magyarország Kft. – a kezdetek óta változatlan, családi, magyar tulajdonosi körrel rendelkezik. A kilencvenes évek elején a német Metabond termékcsalád magyarországi importálása és forgalmazása lett a vállalkozás fő tevékenységi köre.

A kétezres években motorolaj kiszerelő üzem és raktár létesült Kisbajcson, ekkor kezdődött a speciális kenőanyagok mellett a Metabond motorolajak forgalmazása. A 2008-as év fordulópontot hozott a cég életében, ugyanis a Metabond márkanév 100%-ban a magyar cég tulajdonosi körének a tulajdonába került, ezzel egyidőben elindult az új generációs Metabond termékek fejlesztése és gyártása a cég saját telephelyén, egyedi receptúrák alapján, a kor igényeinek megfelelően.  

A győri központtal működő márka napjainkban hazánkon kívül már számos országban, például Romániában, Szlovákiában, Angliában, Csehországban, Olaszországban, Szlovéniában, Szerbiában, az USA-ban és Thaiföldön is jelen van.