A több mint 130 versenyzőpárost számláló HUMDA ORB-mezőny mellett a WHB Győr Rally közönsége a versenyprogramon túl is számos érdekességre számíthat: a belvárosi gyorsasági szakasz előtt és után a Showtime műsorszámban több szakág kiválóságai és látványos járművei is megjelennek, köztük a TCR Europe és a TCR Italy sorozatban szereplő Losonczy Levente is, aki szülővárosában, valóban hazai pályán autózhat.

A versenyprogramon túl is látványosságokkal készül a WHB Győr Rally rendezőbizottsága a 2023. szeptember 8-10. között zajló versenyhétvégére. A vasárnap esedékes belvárosi gyorsasági szakasz előtt és után, várhatóan 9:59-től és 15:45-től ismét megtartják a Showtime műsorszámot. Ennek célja, hogy olyan autók és pilótáik is színesíthessék a műsort, akik a versenyre nem neveznek, de különleges élményt nyújtanak a nézőknek.

A Showtime programjának idén a túraautó-versenyző Losonczy Levente is részese lesz, aki győri sportolóként különösen készül arra, hogy hazai közönsége előtt megmutathassa a Hyundai Elantra N TCR típusú versenyautóját, ami kifejezetten erre az eseményre érkezik a csapat olaszországi központjából, mielőtt visszatér a TCR Italy és a TCR Europe monzai fordulóira.

Losonczy Levente, TCR Italy, Mugello - Fotó: MGR Images

Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város sportért is felelős alpolgármestere örömmel fogadta a hírt, hogy a WHB Győr Rally Showtime keretein belül a győri születésű Losonczy Levente is megmutathatja tehetségét a hazai közönség előtt.

Tehetséges versenyző, világszínvonalú technika

Levente dobogós hellyel indította a szezont az Aggressive Team Italia színeiben, az olasz bajnokság imolai fordulóján 3. helyet szerzett, majd az Európa-bajnokság franciaországi második futamát a pole pozícióból kezdhette. Június közepén a Hungaroringen is pályára lépett, többezer magyar szurkoló előtt. Akkor még nem tudhatta, de szeptember 10-én ennél is közelebb kerülhet a hazai közönségéhez a WHB Győr Rally alkalmával.

„Kevés versenyzőnek adatik meg, hogy a hazájában versenyezhet és még kevesebbnek, hogy a szülővárosában, valóban hazai pályán ülhet autóba. Korábban nem is álmodtam erről és nagyon örülök, hogy szerencsés körülményeknek, valamint a csapatom, az Aggressive Team Italia, a partnereink és a TRP Hungary cégcsoport összefogásának köszönhetően én is ott lehetek a WHB Győr Rallyn!” – nyilatkozta Losonczy Levente.

Losonczy Levente, TCR Italy, Vallelunga teszt - Fotó: MGR Images

„A belvárosi gyorsasági szakasz életre szóló élménynek ígérkezik a szurkolóknak és a versenyzőknek is. Boldog vagyok, hogy a rally-mezőny előtt a Hyundai Elantra N TCR volánja mögött a túraautós életérzésből is átadhatok egy kicsit a közönségnek és bízom benne, hogy sokaknak tetszeni fog ez az autó és ez a versenyzési forma is. Találkozzunk a WHB Győr Rally alkalmával 2023. szeptember 8-10. között!”

Levente nem egyedül rajtol majd el az 5,05 km-es, a Széchenyi István Egyetem campusát, a Kossuth hidat és a Dunakapu teret is érintő szakaszra: az egyik felfutás során vele tart az ismert énekesnő-műsorvezető, Lola is, aki a Hungaroringen meglátogatta őt, de akkor nem volt lehetőség arra, hogy az autóból is átélhesse a versenyzés élményét.

A WHB Győr Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, a Gyorrally.hu-n, valamint a Rallycafe.hu-n.